باتری های مورد استفاده در یک سیستم برق خورشیدی ، باید توانایی تامین انرژی تجهیزات الکتریکی را در صورت نبود نور خورشید داشته باشند . همچنین به دلیل تخلیه شارژ پی در پی ، نیاز به باتری هایی با عمق دشارژ ( DOD ) مناسب می باشد تا بتوانند عملکرد مناسبی را در طول عمر خود داشته باشند . برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید به مقاله عمق دشارژ باتری و همچنین مقاله باتری سیستم برق و پنل خورشیدی مراجعه نمایید .
باتری به کار رفته در سیستم برق خورشیدی می توانید از سه نوع GEL ، Li-Ion و یا لید سیلد اسید باشد که به دلیل هزینه بالای باتری های GEL و لیتیوم یون در ایران ، باتری های لید اسید بهترین انتخاب برای یک سیستم برق خورشیدی می باشد . این باتری ها می توانند با عمق دشارژ 60 درصد ، عمری معادل 3 تا 4 سال داشته باشند .
برای محاسبه ظرفیت باتری مورد نیاز در یک سیستم برق خورشیدی ، کافی است تا میزان انرژی الکتریکی مورد نیاز را در ساعات تاریکی و نبود نور خورشید محاسبه نماییم . در قسمت اول مقاله مثالی از یک واحد مسکونی زده شده که در ادامه قصد داریم پارامتر ها را بر اساس داده های بدست آمده در مقاله قبل محاسبه نماییم . همانطور که در جدول موجود در قسمت اول مقاله نیز ذکر شده است ، چیزی در حدود 11 هزار وات ساعت ، انرژی در ساعات تاریکی و نبود نور خورشید ، توسط تجهیزات الکتریکی مصرف می شود که برای محاسبه آمپ در ساعت ( Ah ) باتری ها کافی است تا میزان انرژی مصرفی را بر ولتاژ باتری تقسیم نماییم .
در پنل خورشیدی از تقسیم این دو پارامتر بر یکدیگر ، عدد 917 آمپر در ساعت بدست می آید . لازم به ذکر است که در این مثال ، ولتاژ باتری 12 ولت در نظر گرفته شده است که با افزایش این ولتاژ ، ظرفیت باتری مورد نیاز کاهش می یابد .
همچنین برای داشتن عمق دشارژ 60 درصد ، ظرفیت باتری بدست آمده را در عدد 1.4 ضرب می کنیم ، که عدد حاصله برابر 1284 آمپر در ساعت است . برای محاسبه تعداد باتری نیز کافی است تا ظرفیت باتری ها موجود در بازار را بشناسیم که به دلیل بزرگ بودن عدد می توان از باتری های 100 و 150 آمپر در ساعت استفاده نمود . به عنوان مثال در صورت استفاده از باتری 100 آمپر در ساعت ، به 13 باتری نیازمندیم تا بتواند ظرفیتی معادل 1300 آمپر در ساعت را به تجهیزات الکتریکی تحویل دهد .
به طور معمول مقداری افت و تلفات در باتری ها وجود دارد که برای جلوگیری از آسیب های احتمالی ، می توان از یک باتری اضافه نیز در سیستم استفاده نمود .
- ۹۵/۱۱/۰۹