-۱ حداقل تعداد واحدهای اقامتی در هتل های بوم گردی و طبیعتگردی چهار ستاره ۸ واحد است که تمامی آنها باید دارای سرویس بهداشتی و حمام مستقل بوده و خدمات در آنها ضمن رعایت ملاحظات زیست محیطی، با بالاترین کیفیت ممکن ارائه شود.
-۲ دارای مکانهای مستقلی جهت صرف غذا و پذیرایی از مسافران (چایخانه) باشند.
-۳ در کلیه هتل های بوم گردی پنج ستاره باید امکان سرو غذا و پذیرایی از مسافران در واحدهای اقامتی تحت اختیار ایشان با بالاترین کیفیت ممکن فراهم باشد.
-۴ در آنها فضاهایی جهت نمایش و فروش صنایع دستی و محصولات محلی در نظر گرفته می شود و صنایع دستی و محصولات بومی در آنها با بالاترین کیفیت ممکن به گردشگران عرضه شوند.
-۵ در صورت وجود زیر ساختهای مورد نیاز، امکان دسترسی گردشگران به شبکه اینترنت در کلیه واحدهای اقامتی هتل های بوم گردی پنج ستاره الزامیست.
-۶ استفاده از انرژی های نو در هتل های بوم گردی پنج ستاره الزامیست و اینگونه هتل ها باید حداقل سی درصد از انرژی مورد نیاز خود را از طریق منابع تجدید پذیر تامین کنند.
-۷ کلیه هتل های بوم گردی پنج ستاره باید نقش موثری در حفاظت از محیط های فرهنگی و طبیعی و تنوع زیستی منطقه ایفا نموده و نتیجه اقدامات خود را به شکل محصولات گردشگری (بویژه طی اجرای طرح های حفاظت از تنوع زیستی مانند قرق های اختصاصی و …) به بهترین شکل ممکن به گردشگران ارائه دهند. استفاده از کلیه ظرفیتهای گردشگری منطقه، استقرار راهنمایان حرفه ای طبیعت گردی و برنامه ریزی و اجرای تورهای طبیعت گردی با بالاترین کیفیت ممکن در کنار هتل های بوم گردی پنج ستاره الزامیست.
استاندارسازی، نظارت بر فعالیت و آموزش کارمندان هتل های بوم گردی:
– کارشناسان طبیعت گردی استانها در تعامل با کارشناسان استاندارد سازی و نظارت و معاونین
گردشگری ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در کلیه استانهای کشور عهده دار
مسئولیت استاندارد سازی و نظارت بر عملکرد هتل های بوم گردی خواهند بود. به همین منظور ضروریست تعامل و ارتباط لازم میان اداره کل کمیته ملی طبیعت گردی و اداره کل امور مراکز و خدمات گردشگری در سطح ستاد و در بستر معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برقرار شود.
– اداره کل کمیته ملی طبیعت گردی در اسرع وقت و در تعامل با اداره کل آموزش معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرفصل های آموزشی کارمندان هتل های بوم گردی را تعیین و زمینه آموزش ایشان را فراهم خواهد نمود.
رهنمودهایی جهت فعالیت هتل های بوم گردی:
-۱ پیشنهاد می شود هتل های بوم گردی حتی المقدور بصورت خانوادگی و توسط ساکنان بومی مناطق مدیریت شوند.
-۲ فراهم نمودن فرصتهایی جهت پوشیدن لباسهای محلی (با رعایت اصول بهداشتی) توسط گردشگران و شرکت گردشگران در رویدادهای محلی می تواند در جذابیت هتل های بوم گردی برای گردشگران موثر باشد.
-۳ ایجاد فضاهای مکمل مورد نیاز گردشگران و طبیعتگردی (همچون پارکینگ، صندلی برای نشستن، آلاچیق و …) به مدیران هتل های بوم گردی توصیه می شود.
- ۹۵/۰۸/۲۲