آموزشی

با ما به روز بمانید

آموزشی

با ما به روز بمانید

پیوندهای روزانه
  • ۰
  • ۰

 

بررسی و شناخت فیزیکی محیط باید بر این اساس باشد که نقاط استقرار تجهیزات مدار بسته مخصوصاً دوربین ها از هر گونه آسیب مصون باشند و تغیرات آب و هوایی و فصلی نتواند اختلالی در روند کارکرد دوربین ها و نصب دوربین مداربسته  داشته باشد .

 

موارد فنی و مهمی را که باید جهت تشخیص دقیق و صحیح موقعیت نصب دوربین ها در نظرگرفت به شرح زیر است :

 

1-    نقطه استقرار دوربین ها

جهت پوشش مناسب تصویر از یک محیط باید براساس نیازی که مشتری از نظر وضوح تصاویر دارد محیط را به مستطیل های کوچکی تقسیم کنیم که طول این مستطیل ها به اندازه آخرین مقدار برد مفید دید دوربین با وضوح از اجزای تصویر باشد .

 

برای پوشش دادن به محیط داخلی این مستطیل با در نظر گرفتن ارتفاع اشیای و یا دستگاه هایی که در این محیط قرار گرفته اند ( جهت مانع نشدن در جلوی تصاویر ) دو عدد دوربین مورد نیاز است که این دوربین ها در دو رأس مقابل یکدیگر به گونه ای قرار می گیرند که دارای همپوشی تصویری باشند .

 

برای پوششهای تصویری پیرامونی نیز پس از در نظر گرفتن حداقل یک دوربین ثابت برای هر دروازه ورودی و خروج که مسلط بر ترددها باشد باید محیط پیرامونی را به گونه ای تقسیم بندی کنیم که فاصله هر دوربین بعدی به اندازه برد مفید قابل تشخیص دوربین ما قبل باشد. جهت قرار گیری دوربین ها باید بصورت هم جهت و متوالی باشد تا هر دوربین بعدی را نیز تامین نماید. در اینجا باید به این مسئله نیز دقت داشت که جهت کلی دوربین ها باید به صورتی باشد که از تابش مستقیم نور خورشید مصون باشد .

 

2-    ارتفاع نصب دوربین

ارتفاع نصب دوربین بستگی به مساحت محیطی که باید پوشش داده شود و نوع کنترل مورد نیاز دارد .

درمحیط های اداری یا فروشگاهی و مشابه آن که وسعت زیادی ندارند و سقف آنها نیز معمولاً کوتاه است با توجه به اینکه وضوح تصاویر صورت افراد اهمیت دارد لذا باید ارتفاع نصب دوربین به گونه ای در نظر گرفته شود که راستای قرار گیری دوربین به راستای افق بسیار مایل باشد .

 

در صورتی که اگر ارتفاع قرار گیری دوربین بالا باشد و راستای دید دوربین رو به پایین باشد آنچه که در تصویر قابل مشاهده است قسمت بالای سر و موهای افراد می باشد و تشخیص هویت افراد بسیار مشکل است .

 

در محیط های باز و صنعتی که دارای مساحت گسترده باشند و در مواردی که از دوربین های چرخشی جهت پوشش تکمیلی تصویر استفاده می شود می توان دوربین را در ارتفاع های بالای چهار متر نصب نمود .

 

البته در این موارد باید به این نکته مهم دقت داشته باشیم که حتماً از پایه های مستحکم و یا دکل های با مقطع مثلثی و دارای پایه بتونی استفاده نمود زیرا در مواقعی که از حالت زوم این دوربین ها استفاده می شود حرکات و لرزشهای بسیار ضعیف که در اثر جریان باد بوجود می آید مانع از نمایش تصویر با وضوح و دقت می شود .

 

3-    زوایای دید

زوایای دید دوربینها توسط لنزهایی که در روی آنها سوار می شوند تعیین می شوند و قابل تغییر است . همانگونه که میدانیم طبق اصول فیزیک هر چقدر زاویه  دید با لنز بازتر باشد در نتیجه محیط وسیعتری را در تصویر مشاهده می نماییم و اجزاء تصویر کوچکتر می گردند و بالعکس هر چقدر زاویه لنز بسته باشد محیط کمتری را در تصویر مشاهده می کنیم و در عوض تصویر اشیاء را بزرگتر خواهیم دید .

با توجه به این مسئله در محیط هایی که نیاز به پوشش تصویری بصورت عمودی باشد از لنزهایی با زاویه باز استفاده می کنیم و نتیجتاً از تعداد دوربین کمتری جهت پوشش کامل تصویری استفاده می کنیم .

در محیط هایی که نیاز به کنترل جزئیات می باشد از لنزهای با زاویه بسته و با قابلیت بزرگنمایی استفاده می کنیم که طبیعتاً در این محیط ها نیاز به استفاده از تعداد دوربین بیشتری می باشد.

 

4-    در نظر گرفتن حرکت خورشید

یکی از مهمترین مواردی که باید در انتخاب محل دوربین ها در نظر گرفته شود تاثیرات نور خورشید می باشد . با توجه به این که خورشید منبع نوری بسیار قوی می باشد و در طول قرار گیری آن دائماً در حال تغییر است جهت جلوگیری از بوجود آمدن پدیده ( Back Light ) با پشت زمینه نورانی که باعث سیاه شدن تصویر سوژه می گردد می بایستی تا حد امکان موقعیت قرار گیری دوربین ها را به گونه ای انتخاب کرد که جهت آنها پشت به نور باشد . در مواردی که نمی توان جهت دوربین را پشت به نور خورشید انتخاب نمود بایستی که ارتفاع محل قرار گیری دوربین را بالا برده و جهت سر دوربین را به پائین انتخاب کنیم تا نقاب کاور بتواند از وارد شدن نور با شدت بالا جلوگیری نماید .

 

در پاییز با مایل شدن راستای تابش خورشید این مشکل محسوس تر می شود .

 

نکته دیگری که باید در نظر گرفته شود وجود روزنه های نورانی در محیط های مسقف است . پنجره ها ، دربها و انعکاس نور خورشید در سطوح سیقلی در محیط های سقف دار نیز مانند خورشید برای تصاویر مزاحمت ایجاد می کنند لذا در نظر داشتن این قسمت ها جهت انتخاب صحیح محل قرار گیری دوربین بسیار ضروری می باشد .

 

5- کنترل محل های ورود و خروج

در یک سیستم جامع حفاظتی نصب حداقل یک دوربین ثابت برای کنترل دروازه های ورود و خروج اصلی الزامی است و موقعیت نصب این دوربین باید به گونه ای باشد که در طول شبانه روز کلیه ترددهای افراد و خودروها قابل تشخیص باشند .

 

6- تامین نور

از آنجایی که یک سیستم مدار بسته ونصب دوربین مداربسته  باید به صورت شبانه روزی فعال باشد و در طول شبانه روز نور محیط تغییر می کند .

 

لذا جهت داشتن تصاویر با کیفیت مطلوب در طول ساعات شب و یا محل هایی که دور از نور طبیعی هستند . داشتن منابع نوری جهت تامین نور محیط هایی که تحت پوشش دوربین های مدار بسته هستند الزامی است .

 

جهت تامین نور دوربین هایی که در محیط های سقف نصب شده اند بهتر است از نورهای سفید استفاده شود . زیرا استفاده از نورهای غیر سفید باعث می شود که بازتاب آن روی سطوح رنگی ، ایجاد رنگ مجازی نماید و تشخیص دقیق رنگ ها را از بین ببرد .

 

در محیط های باز نیز جهت تامین نور می توان از پروژکتورهای مخصوص دید در شب که به صورت مادون قرمز می باشد استفاده نمود .

 

7- در نظر گرفتن همپوشی دوربین ها 

یکی از موارد فنی بسیار مهم در طراحی سیستم های مدار بسته و تعیین محل استقرار دوربین ها مسئله پوشش متقابل دوربین ها می باشد . در یک سیستم مدار بسته چیدمان دوربین ها باید به گونه ای باشد که خارج شدن سوژه در تصویر یک دوربین همراه ، با وارد شدن آن در تصویر دوربین دیگر باشد . این مسئله باعث می شود که امنیت خود سیستم مدار بسته به مقدار قابل توجهی افزایش یابد در سیستم های پیشرفته تر جهت پوشش تکمیلی به دوربین های چرخشی نیز استفاده می کنند ، به این ترتیب که در صورتی که اپراتور مورد خاصی را در تصاویر ثابت ببیند و نخواهد جزئیات آن را بررسی کند ، می تواند توسط حرکت دادن دوربین متحرک روی آن مورد خاص زوم کند و آن را دقیق تر بررسی کند .

 

8- اجرای صحیح نصب کابل و اتصالات

انتخاب صحیح کامل مورد نیاز با توجه به تعداد دوربین ها و فاصله آنها از مرکز کنترل و اجرای صحیح کابل کشی بر اساس استانداردهای مهندسی تا حد زیادی از بوجود آمدن نویز و پارازیت بر روی تصاویر جلوگیری می کند . استفاده از داکت ، کانال و لوله مناسب جهت پوشش کابل ها تا حد زیادی امنیت سیستم را در برابر خرابکاری از بین می برد .

استفاده از اتصالات پرس شدنی استاندارد و کد گذاری مسیرها و کابل ها نیز امری ضروری در اجرای سیستم مدار بسته می باشد .


  • ۹۵/۰۸/۱۷
  • mina afshar

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی