حجم اطلاعات خبر و اخبار ورزشی باید متناسب باشد نه زیاد و نه کم، که هریک ضایعه خاص خود را دارند، زیادى اطلاعات که به آن اطناب مُمِل یا طولانى بودن ملالآور گویند از جمله موانع ارتباطى است که امر دریافت پیام از سوى پیامگیر را با اخلال مواجه مىکند،
باید توجه شود که میزان ادراک (شنوائى یا بینائی) افراد براى درک اجزاء خبر محدود است و ما نمىتوانیم حجم زیادى از اطلاعات را در یک خبر به مخاطب انتقال دهیم.
براى نمونه اگر تعداد اعدادى که در یک خبر مىآید، بیش از حد متعارف باشد، امکان دریافت و فهم آنها مخاطب را با مشکل مواجه مىکند.
پاراگراف خبر اگر بیش از اندازه باشد امکان درک آن در رادیو و تلویزیون مشکل است. برخلاف اخبار روزنامهها و مطبوعات که مىتوان با چند بار خواندن معانى آنها را فهمید، در رادیو و تلویزیون چنین نیست و مخاطب با مشکل موجه مىشود.
هرگاه اطلاعات موجود در خبر کافى نباشد و مخاطب براى ادراک آن به اطلاعات بیشترى نیاز داشته باشد، در خبر ایجاز مُخِل یا اختصار اختلالآور بهخاطر کمى اطلاعات ایجاد شده است.
یعنى بهعلت کوتاه بودن بیش از حد متعارف خبر، اطلاعات گم شدهٔ آن زیاد و موجب اخلال در درک مخاطب مىشود.
مثال:
نمایشگاه کاریکاتور هنرمندان ایلامی، صبح امروز با حضور مقامهاى استان در این شهر گشایش یافت. این نمایشگاه هر صبح و بعد از ظهر تا پایان دههٔ مبارک فجر در این شهر برپا خواهد بود.
این خبر و اخبار ورزشی بسیار کوتاه و اطلاعات آن ناقص است، مثلاً بیان تعداد تابلوها، هنرمندان شرکتکننده، مضامین کاریکاتورها، مکان نمایشگاه، ساعت بازدید و ویژگىهاى برجستهٔ کاریکاتورها و هنرمندان مىتواند بر غناى خبر بیفزاید
- ۹۵/۰۸/۰۹