اخبار معمولاً به سه شکل مکتوب، صدائى و تصویرى تهیه و تنظیم مىشوند. اخبار صدائى و تصویرى در بخشهاى تدوین صدا و تصویر آماده و تحویل پخش خبر و اخبار مکتوب وارد سیستم رایانهاى پخش خبر مىشوند. در ادارهٔ پخش، تحریریههاى متعددى با وظایف متمایز، شبانه روز فعالیت مىکنند. تحریریهٔ پخش خبر و اخبار ورزشی، مرکز دریافت اخبار داخلى و خارجى است. سردبیران پخش خبر با مجموعهٔ زیادى از خبرها مواجه هستند و این در حالى است که مدت زمان کوتاهى براى پخش آنها در اختیار دارند و از اینرو انتخاب تعداد و مدت خبرها و تنظیم فهرست اخبار به شناخت و دقت فراوان نیاز دارد.
اهم فعالیتهائى که در تحریریهٔ پخش خبر انجام مىشود، بهشرح زیر است:
۱. تعیین خبرهاى مهم و اولویت آنها براى پخش
۲. تلفیق کردن خبرهاى با موضوع واحد
۳. دستهبندى موضوعى خبر و انتخاب آنها
۴. تنظیم خبر متناسب با زبان رادیو و تلویزیون
دبیران تحریریهٔ خبر رادیو، خبرها را با توصیف بیشترى از محیط رویداد تنظیم مىکنند که از طریق شنیدن آنها مخاطبان از خبر بهتر آگاه مىشوند و دبیران تحریریهٔ خبر تلویزیون، علاوه بر انتخاب بخشهاى تصویرى مهم هر رویداد بر موارد ضرورى که از طریق تصویر قابل ارائه نیست، تأکید مىکنند. خبرهاى تلویزیونى موجزتر از خبرهاى رادیوئى و مکتوب است.
۵. رعایت اختصار
خبرهائى که حجم آنها زیاد است و امکان اختصار آنها نیست، به لحاظ اهمیت، آنها را به چند خبر کوتاه تقسیم مىکنند و هر پاراگراف خبر در یک بخش خبرى پخش مىشود.
۶. تنظیم و بازنویسى مجدد خبر در صورت نیاز
۷. نظارت بر تدوین خبرها و گزارشهاى رادیوئى و تلویزیونى
۸. ارتباط با تحریریهٔ تولید خبر براى رفع نقایص
۹. مستند کردن اخبار با صدا و تصویر
۱۰. مشخص کردن تلفظ کلمات دشوار براى گویندگان خبر
۱۱. رعایت منافع ملى براى انتخاب خبرهاى قابل پخش و اخبار ورزشی
۱۲. توجه به حساسیتهاى سیاسی، اجتماعى و امنیتى کشور
براى نمونه وقتى کالائى در جامعه با کمبود مواجه است و کمبود تصنعى نیست پخش خبر درباره علل کمبود کالا ممکن است به گرانى و کمبود بیشتر آن دامن زند. یا مثلاً وقتى روابط دو کشور با یکدیگر رو به بهبود است، آشکار کردن اختلافها به روابط دو کشور لطمه خواهد زد
- ۹۵/۰۸/۰۹