Ecu یا واحد پردازش کننده اطلاعات در خودرو نقشی به مانند مغز در بدن انسان را دارد.
اصولاً در فرآیند ساخت قطعات الکترونیک دو تکنولوژی ttl و cmos وجود دارد.
تفادت اولیه و ظاهری این دو در مقاومت آنها در برابر عوامل خارجی است. Ttlها نیازمند یک تغذیه ثابت بوده و دیرسوز هستند ام cmosها دقیقاً برعکس هستند. یعنی با ولتاژهای متغییری مانند باطری خودرو کار کرده اما وقتی تحت عوامل شدید قرار بگیرند کاملا از بین نمی روند بلکه با ایجاد روزنه هایی در عوامل الکترونیک داخلی موجب می شوند که ظرف مدت طولانی تری مثلا در حدود دوماه از کار افتاده و به یکباره بسوزند.
نکته ای که باید مورد توجه قرار دارد این است که تکنولوژی ساخت ecu انژکتور تلفیقی از هر نوع cmos و ttl بوده و ایجاد هر یک از شرایط بالا در وهله اقدام، ظاهراً بر روی ecu بی اثر به نظر می رسد، اما این مهم در داخل آن موجب سوختن ecu پس از چند هفته و آموزش تعمیر ایسیو خواهد شد.
- جداکردن کابل باطری هنگامی که خودرو روشن است
همانطور که می دانید ولتاژ تولیدی دینام حدود 14 ولت است، اما باید دانست که این ولتاژ، ولتاژ متوسط تولیدی دینام است. قله (پیک) تولید ولتاژ دینام برحسب دور موتور و بار گرفته شده از دینام، متغیر بوده و گاهی اوقات به بیش از 16 ولت نیز می رسد.
در حالت عادی که کابل های باطری متصل است این نوسان ولتاژی به دلیل خاصیت خازنی باطری تعدیل می شود اما اگر کابل باطری در هنگامیکه خودرو روشن است، باز شود، این نوسانات می تواند بر روی قسمت های حساس خودرو (تمامی کنترل یونیت های الکتریکی) تاثیر نامطلوب داشته باشد.
حداکثر قدرت تحمل نوسان ولتاژیecu به طور استاندارد تا 16 ولت است. اگر هنگامی که خودرو روشن است کابل باطری را جدا کنیم به طور حتم ریسک سوختن ecu وجود دارد، طبیعی است که با توجه به قیمت زیاد آن این کار عاقلانه به نظر می رسد.
- امتحان جرقه از روی وایر شمع با اتصال آن به بدنه
وقتی وایرها را از سر شمع ها می کشید و برای امتحان برق ارسالی به سر شمع ها توسط وایر مربوطه به بدنه جرقه ایجاد می کنید، ممکن است که مقدار جریان نا بهنگام غیر قابل کنترلی را در ثانویه کویل ایجاد کنید. برق ثانویه کویل با برق ثانویه کویل با برق سیم پیچ اولیه آن دارای تاثیر متقابل هستند. سیم پیچ اولیه کویل نیز برق خود را مستقیماً از ecu می گیرد. این کار مکن است موجب ایجاد نوسانات برق در شبکه برق خودرو و آسیب رسیدن به قسمت های حساس (تمامی کنترل یونیت ها) به خصوص ecu انژکتور شود. در صورت تمایل به چک کردن برق سر شمع ها از یک شمع فیلر گیری شده یدک استفاده کنید تا میزان جریان دهی ثانویه کویل تحت کنترل باشد.
- آب زدن به ecu
اگر پشت جعبه ecu را باز کنید خواهید دید برای جلوگیری از فنوذ آب قسمت فیبر مدارچاپی و حتی پین های داخلی با ماده ای موم مانند پوشیده شده اما در هر صورت پین های نری خارجی سوکت ecu بدون محافظ هستند و خیس شدن آنها موجب اتصال کوتاه خارجی شده و ممکن است به احتمال زیاد به ecu آسیب و آموزش تعمیر ایسیو بزند.
- دست زدن به پین های ecu
یکی از مواردی که اغلب مشکل ساز می شود و اکثراً با آن ناآشنا بوده و یا مورد غفلت قرار می گیرد دست زدن و یا دست کاری پین های ecu است که به دلیل ریسک الکتریکه ساکن بدن می تواند موجب آسیب زدن های جدی به آن شود.
الکتریسیته بدن گاهی اوقات تا هزارها .لت می تواند بالا رود ، در صورتی که می خواهید قدرت برق موجود در بدن خود را درک کنید آزمایش زیر را انجام دهید:
یک فازمتر برق شهر را برداشته و آن را به در آهنی که رنگ نخورده باشد بزنید، پای خود را به آرامی بر روی فرش بکشید. فازمتر به راحتی روشن شده و اگر این کار را ادامه دهید به طور دائم فازمتر روشن می ماند.(در این حالت باید جوراب به پا داشته باشید) حال همان فازمتر را به پریز برق شهری بزنید فازمتر دوباره روشن می شود.
- ۹۵/۰۴/۱۰