گرما و حرارت بالا یکی از بزرگترین تهدیدهایی است که میتواند جان لپتاپ شما را بهخطر بیندازد. این مشکل، میتواند منجر به آسیب دیدن قطعات سختافزاری گردد. در ادامه روشهایی را برای رهایی از این معضل آموزش تعمیر laptop ، ارایه خواهیم داد:
علت را شناسایی کنید: بهعنوان اولین قدم، بررسی نمایید که چه چیزی سبب تولید حرارت بالا در لپتاپ شما میشود؛ گرد و غبار، مسدود شدن جریان هوای فن و یا عدم انتقال صحیح حرارت تولیدی پردازنده به هیت سینک.
فن داخلی لپتاپ خود را بررسی نمایید.: یکی از مهمترین دلایلی را که میتوان برای حرارت بالا در لپتاپ ذکر نمود، ایراداتی است که فن داخلی لپتاپ به مرور زمان با آن مواجه میشود.
پس از مدتی، فن داخلی لپتاپ بر اثر جذب گرد و غبار، نمیتواند جریان هوا را بهخوبی انتقال دهد. در نتیجه، سرعت لپتاپ شما تا حد چشمگیری کاهش یافته و لپتاپ، شروع به تولید گرما مینماید.
برای بررسی آن، کافی است لپتاپ خود را خاموش نموده و باتری آن را نیز خارج کنید(توجه کنید که لپتاپ شما نباید درطول مدتی که این روش را انجام میدهید، به برق مستقیم متصل شده باشد) سپس پشت لپتاپ خود را طبق دفترچه راهنمای کاربر، باز نموده و فن آن را با یک پنبه آغشته به الکل تمیز نمایید.
پیش از بستن و روشن کردن مجدد لپتاپ خود، از خشک بودن فن اطمینان حاصل نمایید.
شما همچنین میتوانید با استفاده از یک جارو برقی و یا دمنده هوای فشرده نیز این کار را انجام دهید؛ فقط بهگونهای جریان هوا را برروی فن بگیرید که گرد و خاک از آن خارج شود.
خمیر حرارتی (خمیر سیلیکون) بین پردازنده و هیت سینک لپتاپ خود را تجدید کنید: از خمیرسیلیکون برای انتقال حرارت پردازنده و GPU به هیت سینک ( قطعه فلزی با رسانایی گرمایی بالا که حرارت پردازنده را گرفته و جذب خود میکند؛ سپس بهمرور، حرارت را دفع مینماید.) استفاده میشود؛ بهوسیله این ماده، شکافهای ریز پردازنده و هیت سینک پوشانده شده تا انتقال حرارت بهخوبی صورت گیرد.
بدون گریس حرارتی ( همان خمیر سیلیکون)، حرارت لپتاپ در حدود 30 تا 40 درصد افزایش مییابد؛ با افزایش حرارت و رسیدن دما قطعات به مقداری معین، لپتاپ شما بهطور ناگهانی دچار فریز (یا همان، هنگ!) شده و توقف میکند تا از آسیب رسیدن به قطعات سختافزاری، جلوگیری نماید.
برای همین توصیه میشود که اگر از گرما تولیدی زیاد لپتاپ خود رنج میبرید، حتما با آموزشهایی که در اینتنرت موجود است، خمیر سیلیکون بین پردازنده و هیت سینک را تجدید کنید.
لازم بهذکر است که برای پردازنده لپتاپ، تنها به مقدار کمی از این خمیر احتیاج دارید!
لپتاپ خود را برروی یک سطح صاف و سخت قرار دهید: در اکثر لپتاپها، هوای تازه از زیر آنها وارد لپتاپ میشود؛ اگر لپتاپ خود را برروی یک سطح ناهموار نظیر فرش، تشک، پتو، بالش و پای خود قرار دهید، عملا راه جریان هوا را سد کردهاید. با اینکار، هوای تازه به داخل لپتاپ وارد نشده و سطح زیرین آن داغ میگردد.
اگر مشکل به این ربط داشته باشد، میتوانید آن را خیلی ساده برطرف نمایید؛ کافی است لپتاپ خود را برروی یک سطح مسطح و سخت نظیر سینی یا پایه نگهدارنده لپتاپ و آموزش تعمیر laptop قرار دهید.
علاوه بر مشکل داغشدن که با قرارگرفتن لپتاپ برروی پا میتواند بهوجود آید، بیماریهای پوستی خطرناکی نیز در انتظار افرادی است که عادت دارند لپتاپ خود را برروی پاهایشان قرار دهند.
برای لپتاپ خود، یک خنککننده جانبی خریداری نمایید: خرید یک فن جانبی برای لپتاپ، به گردش بهتر جریان هوا در داخل آن کمک خواهد کرد؛ اگرچه خرید یک مدل اشتباه، میتواند مشکل تولید حرارت را تا حد زیادی افزایش دهد.
بنابراین قبل از خرید فن برای لپتاپ خود، باید به درک درستی از گردش جریان هوا از محیط بیرون به داخل لپتاپ و بالعکس، رسیده باشید.
همانطور که پیشتر گفته شد، در اکثر لپتاپها، هوای خنک از سطح زیر آن به داخل لپتاپ وارد میشود؛ بنابراین باید خنککنندهای را خریداری کنید که هوای تازه را به داخل لپتاپ هدابت نماید.
بهطور کلی، باید موارد زیر را برای خرید یک خنککننده مد نظر داشته باشید:
1- میزان جر یان هوا در هردقیقه (یا همان CFM: میزان جریان هوا برحسب فوت مکعب بر دقیقه): هرچه مقدار عددی CFM که در مشخصات فن برای آن ذکر شده است، بیشتر باشد، جریان هوای بیشتری در هردقیقه وارد لپتاپ شما میشود؛ بنابراین بهتر است.
2- تناسب میان کولپد و اندازه لپتاپ: هنگامیکه میخواهید برای لپتاپ خود فن بخرید، حتما حواستان به تراز بودن فاصلههای دریچه هوای لپتاپ و دریچه خنککننده باشد؛ حداقل 70 درصد باید این دو مطابقت داشته باشند.
3- سر و صدای فن: اگر مایل هستید تا خنککننده تقریبا آرام و بیصدا باشد، بهتر است بدانید که خنککنندههای معمولی اکثرا اینگونه هستند.
اما هرچه سرعت چرخش فن خنککننده و تعداد حفرههای آن بیشتر باشد، سرعت گردش جریان هوا افزایش مییابد؛ در نتیجه، سر و صدای بیشتری از فن تولید خواهد شد. پس حواستان به این مورد باشد.
4- جنس کولپد: بدنه کولپد باید فلزی باشد تا بتواند گرمای لپتاپ را بهخوبی دفع نماید.
بنابراین، خرید مدلهای پلاستیکی را چندان توصیه نمیکنیم؛ البته در کشور ما، مدلهای پلاستیکی بهدلیل قیمت مناسبتر، بیشتر مورد توجه قرار میگیرند
. 5- تعداد فنهای خنککننده: مسلما هرچه بیشتر باشد، بهتر است؛ بهشرط آنکه فنها با دریچههای هوای لپتاپ مطابقت داشته باشند.
- ۹۵/۰۳/۰۱