آموزشی

با ما به روز بمانید

آموزشی

با ما به روز بمانید

پیوندهای روزانه
  • ۰
  • ۰

 

 

انواع مختلفی از صفحات نمایش در گوشی های  موبایل امروزی استفاده می شود. این صفحات می توانند از نوع رنگی و یا مونوکروم باشند. صفحات نمایش مونوکروم خود به دو دسته آلفانومریک و گرافیک تقسیم بندی می شوند. صفحات نمایش آلفانومریک تنها می توانند علائمی با سایز و اندازه ثابت را نمایش دهند، در حالی که صفحات نمایش گرافیکی توانایی نمایش فونت ها با سایزهای مختلف و همچنین توانایی نشان دادن انیمیشن ها را دارند.

انواع صفحات نمایش گرافیکی عبارتند از CSTN، TFT، TFD و OLED که از بین این صفحات نمایش، صفحه نمایش TFT بیشترین استفاده را در گوشی های موبایل امروزه دارد. دو نوع صفحه نمایش لمسی خازنی و مقاوتی نیز هر دو بر مبنای تکنولوژی TFT هستند.

صفحات نمایش خازنی با استفاده از تشخیص بار الکتریکی موجود در بدن انسان کار می کنند، در حالی که صفحات نمایش مقاومتی با استفاده از فشار مستقیمی که کاربر به صفحه وارد می کند کار  و  در آموزش تعمیر تبلت می کنند.

صفحات نمایش لمسی مقاومتی نه تنها به وسیله تماس پوست انسان، بلکه بوسیله قلم و هر وسیله دیگری نیز کار می کند و امکان استفاده از تکنولوژی تشخیص دست خط (handwriting recognition) را فراهم می آورند.

 

نمایشگر کریستال مایع (Liquid Crystal Display – LCD)

نمایشگر کریسال مایع از پرکاربردترین صفحات نمایش در موبایل هاست زیرا مصرف انرژی آن بسیار پایین است و کیفیت تصویر آن خوب است. این صفحات نمایش عموماً به راحتی خوانده می شوند، حتی تحت تابش مستقیم نور خورشید.

کوچکترین عنصر تصویر نمایش داده شده در یک صفحه نمایش کریستال مایع Pixel نام دارد. هر پیکسل عموماً تشکیل شده است از لایه ای از مولکول ها که بین دو لایه الکترود بی رنگ و دو فیلتر قطب دهنده قرار گرفته است.

چند نوع از انواع ال سی دی عبارتند از STN، TFT و TFD. اولین نوع (STN) مصرف انرژی بسیار پایینی دارد، اما کیفیت تصویر آن نیز نسبتا ً پایین است. نوع TFT و TFD کیفیت تصویر بسیار بالاتری دارند، اما هزینه تولید آنها بسیار بالاتر از STN است و مصرف انرژی آنها نیز بالاتر است.

سه نوع از انواع ال سی دی ها عبارتند از transmissive، reflective و transflective. صفحات Transmissive کیفیت تصویر مناسب تری در محیط های کم نور و محیط های دارای نور متوسط ارائه می دهند، اما صفحات reflective در محیط های پر نور بهتر عمل می کنند. صفحات نمایش transflective ترکیبی از دو صفحه نمایش قبلی است و در همه شرایط نوری بهتر از دو صفحه قبلی عمل می کند.

 

دیود پخش کننده نور (Light-Emitting Diode – LED)

یک دیود نیمه رسانا است که هنگامی که توسط جریان الکتریسیته شارژ شود از خود نور پخش می کند. این دیودها رنگ های متفاوت و متنوعی دارند و بعضی از این LED ها چندین المان در درون خود دارند که به آنها این توانایی را می دهد که نوری با رنگ های مختلف از خود

پخش کنند.

ال ای دی ها در صفحات نمایش، در کیبوردها و در نور پس زمینه صفحات نمایش و ... مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین ال ای دی های سفید پر نور را می توان در چراغ قوه ها و بخش فلاش دوربین های موبایل استفاده کرد. با آنکه قدرت نور ال ای دی ها به فلاش های xenon نمی رسد، اما سایز ال ای دی ها بسیار کوچکتر است و مصرف انرژی آنها بسیار پایین تر. ال ای دی ها در Video Light نیز کاربرد دارد.

نماتیک فوق پیچیده (Super Twisted Nematic – STN)

STN نوعی صفحه نمایش با تکنولوژی ال سی دی است. STN ها فقط حالت سیاه و سفید دارند در حالی که CSTN ها (Color STN) به صورت رنگی هستند. از این صفحات نمایش در محصولات ارزان قیمت و با کیفیت پایین تر معمولاً استفاده می شود.

عموماً صفحات STN از کیفیت تصویر و سرعت پاسخگویی کمتری نسبت به TFT LCD ها برخوردار هستند، اما ارزان تر هستند و مصرف انرژی بسیار پایین تری دارند

 

ترانزیستور فیلم نازک (Thin Film Transistor – TFT)

TFT یکی از بهترین تکنولوژی های LCD در کیفیت تصویر و سرعت پاسخگویی است. اما این نوع صفحه نمایش مصرف انرژی بالاتری دارد و گران قیمت تر در آموزش تعمیر تبلت  است.

درست مانند TFD، TFT نیز بر مبنای تکنولوژی ماتریس فعال (active-matrix) است. این بدان معنی است که در کنار هر پیکسل ال سی دی یک عدد ترانزیستور قرار داده شده است تا به هر کدام از پیکسل ها اجازه خاموش و روشن شدن به صورت مجزا و تک تک را می دهد. همین موضوع باعث سریعتر شدن پاسخ دهی صفحه نمایش و کنتراست (contrast) بالاتر در صفحه نمایش شده است.

 

دیود فیلم نازک (Thin Film Diode – TFD)

TFD نیز یکی از انواع تکنولوژی LCD است. این صفحه نمایش نیز دارای تکنولوژی ماتریس فعال است، بدین معنی که در کنار هر پیکسل یک دیود تعبیه شده است و این امکان را فراهم می آورد که هر پیکسل به صورت مجزا و تک تک روشن و خاموش شود. این ویژگی باعث داشتن سرعت پاسخ و کنتراست بالاتر نسبت به صفحات نمایش دارای تکنولوژی ماتریس غیرفعال (passive-matrix) می شود.

TFD علاوه بر اینکه کیفیت تصویر و سرعت پاسخگویی در حد صفحات TFT دارد، مصرف انرژی و هزینه تولید آن مانند صفحات STN پایین است.

 

دیود پخش کننده نور ارگانیک (Organic Light-Emitting Diode – OLED)

یکی از تکنولوژی های صفحه نمایش که در آن صفحه از نقاط کوچکی از جنس پلیمر ارگانیک تشکیل شده است که وقتی به این نقاط جریان الکتریسیته می رسد ، از خود نور پخش می کند. OLED ها چندین مزیت نسبت به LCD ها دارند. OLED ها نازکترند، سبک ترند، روشنایی بیشتری دارند، مصرف انرژی پایین تری دارند، زاویه دید بیشتری دارند، کنتراست بالاتری دارند و سرعت پاسخگویی آنها در نمایش ویدئو و انیمیشن بالاتر است. این نوع صفحات نمایش ارزانترند و ساخت آنها نیز راحت تر است.

اما مزیت LCD ها نسبت به OLED ها، کارکرد بهتر آنها در محیط های پر نور است.

 

OLED دارای ماتریس فعال (Active-Matrix OLED – AMOLED)

آمولیدها تکنولوژی نوظهوری در زمینه صفحات نمایش مخصوصاً صفحات نمایش موبایل ها است. تفاوت آمولیدها با OLED های دارای ماتریس غیرفعال (passive-matrix OLED) در مصرف بسیار پایین تر انرژی این نوع صفحات نمایش است. اما کارایی و عملکرد هر دو این صفحات نمایش یکسان است.

این ویژگی آمولیدها (مصرف پایین انرژی) آنها را برای استفاده در دستگاه های قابل حمل (که مدیریت مصرف انرژی در آنها بسیار حیاتی است) مانند گوشی های موبایل و تبلت ایده آل می سازد.

 

صفحات نمایش لمسی خازنی

سنسوهای لمسی خازنی یا به عنوان دکمه و یا به عنوان صفحه نمایش لمسی مورد استفاده قرار می گیرند. این سنسورها به جای تشخیص فشار مستقیم، ویژگی های الکتریکی بدن انسان را دریافت می کند و معمولاً با قلم کار نمی کنند و از ویژگی تشخیص دست خط پشتیبانی نمی کنند. اما حساسیت عملکرد این صفحات لمسی نسبت به رقیب مقاومتی اش بسیار بالاتر است. همچنین عمر صفحات لمسی خازنی بیشتر از طول عمر صفحات لمسی مقاومتی است.

 

صفحات نمایش لمسی مقاومتی

این صفحات نمایش با تشخصی فشاری که مستقیماً توسط کاربر روی صفحه نمایش اعمال می شود کار می کند. این صفحه لمسی نه تنها با فشار انگشت دست، بلکه با قلم نیز کار می کنند (که صفحات لمسی خازنی این چنین نیستند)

یک صفحه نمایش مقاومتی در واقع لایه ای حساس به تماس در بالای صفحه نمایش اصلی است. خود این لایه حساس به تماس از دو لایه الکتریکی شفاف تشکیل شده که فاصله بسیار کمی از هم دارند.

فشار دادن سطح صفحه لمسی باعث می شود که که دو لایه صفحه لمسی به یکدیگر برخورد کنند و نتیجه آن اتصال الکتریکی ای است که توسط دستگاه قابل شناسایی و موقعیت دهی است.

 

تشخیص دست خط (Handwriting Recognition)

 

توانایی یک دستگاه یا یک نرم افزار در آنالیز شکل رسم شده روی صفحه نمیاش لمسی و تبدیل آن به حروف، کلمات، اعداد و علائم نگارشی را گویند.

اکثر دستگاه هایی که صفحه نمایش لمسی دارند، توانایی تشخیص دست خط را دارند. بهترین نتیجه از این نرم افزار و تکنولوژی زمانی حاصل می شود که از قلم استفاده شود.


  • ۹۵/۰۲/۲۳
  • mina afshar

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی